Over ons

Groenzorg Norg is door Gerard Meijering opgericht in 2007 na een paar jaar onder de vleugels van Groencentrum Norg te hebben geopereerd. Het hoveniersbedrijf was toen nog eigendom van Gerard Meijering en zodoende was er ruim gelegenheid om te kijken of er voldoende markt was voor een zorgkwekerij.

Groenzorg Norg was de eerste zorgkwekerij die zich aansloot bij de stichting zorgboerderijen Drenthe, inmiddels opgegaan in BEZINN (Boeren En Zorg In Noord Nederland). Zij behartigden de belangen voor vele in de 3 noordelijke provincies aangesloten en erkende zorgboerderijen. Tegenwoordig zijn er mogelijkheden om zelf contracten met gemeenten en instanties af te sluiten.

Na de verkoop in 2007 van het Hoveniersbedrijf is Groenzorg Norg een zelfstandig opererend bedrijf, die plaats bood: op de Zorgkwekerij aan mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of een psychische aandoening en bij De Dagbesteding Norg aan mensen met o.a. de ziekte Parkinson, Alzheimer, M.S. ,CVA, (niet) aangeboren hersenaandoening. De dagbesteding vond plaats in het bewegingscentrum in Norg, waar in een ruimte een huiskamer was ingericht waar mogelijkheden waren voor o.a. activiteiten, eten, slapen.

In november 2016 hebben wij contracten met 5 gemeenten en onderaannemer contracten met diverse zorginstellingen afgesloten. Op dat moment zijn we gestopt met BEZINN. Om toch de kwaliteit te waarborgen, hebben we gekozen om voor het kwaliteitskeurmerk HKZ kleine ondernemingen te gaan. In 2019 hebben we dit keurmerk gehaald, gecertificeerd door TüV Nederland.

Sinds januari 2018 is Groenzorg Norg een VOF geworden, Gerard en Grietje Meijering zijn vanaf dit moment samen eigenaar.

Per 1 augustus 2022 is het hele bedrijf verhuisd naar Eenerstraat 65, een voormailg autogarage. Hier is meer ruimte voor een groot aanbod in dagbeleving.

Op 28 maart 2023 hebben wij voor 3 jaar het kwaliteitskeurmerk HKZ zorg en welzijn behaald. Deze is gekeurd door het Keurmerkinstituut. Door de verhuizing van Groenzorg Norg naar Eenerstraat 65 is het aantal deelnemers gegroeid met als gevolg ook het aantal personeelsleden. Hierdoor was HKZ kleine ondernemingen niet meer van toepassing. Momenteel zijn er 13 begeleider, 1 zwembegeleider en 9 chauffeurs. Gemiddeld komen er ongeveer 100 deelnemers per week.