Over ons

Groenzorg Norg is door Gerard Meijering opgericht in 2007 na een paar jaar onder de vleugels van Groencentrum Norg te hebben geopereerd. Het hoveniersbedrijf was toen nog eigendom van Gerard Meijering en zodoende was er ruim gelegenheid om te kijken of er voldoende markt was voor een zorgkwekerij.

Groenzorg Norg is de eerste zorgkwekerij die zich aansloot bij de stichting zorgboerderijen Drenthe, inmiddels opgegaan in BEZINN (Boeren En Zorg In Noord Nederland). Zij behartigden de belangen voor vele in de 3 noordelijke provincies aangesloten en erkende zorgboerderijen. Tegenwoordig zijn er mogelijkheden om zelf contracten met gemeenten en instanties af te sluiten.

Vanaf november 2016 hebben wij contracten met 5 gemeenten en onderaannemer contracten met diverse zorginstellingen.

Na de verkoop in 2007 van het Hoveniersbedrijf is Groenzorg Norg een zelfstandig opererend bedrijf, die plaats biedt: op de Zorgkwekerij aan mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of een psychische aandoening en bij De Dagbesteding Norg aan mensen met o.a. de ziekte Parkinson, Alzheimer, M.S. ,CVA, (niet) aangeboren hersenaandoening. De dagbesteding vindt plaats in het bewegingscentrum in Norg, waar in een ruimte een huiskamer is ingericht waar mogelijkheden zijn voor o.a. activiteiten, eten, slapen.

Sinds januari 2018 is Groenzorg Norg een VOF geworden, Gerard en Grietje Meijering zijn vanaf dit moment samen eigenaar.

Op 1 januari 2019 hebben wij besloten om geen gebruik meer te maken van BEZINN en hun kwaliteitskeurmerk ‘kwaliteit laat je zien’. Met het kwaliteitskeurmerk HKZ voor kleine ondernemingen, die geauditeerd wordt door TüV Nederland, denken wij meer de kwaliteit van onze deelnemers en medewerkers te kunnen waarborgen.

Per 1 augustus 2022 is het hele bedrijf verhuisd naar Eenerstraat 65, een voormailg autogarage. Hier is meer ruimte voor een groot aanbod in dagbeleving.

Op 28 maart 2023 hebben wij voor 3 jaar het kwaliteitskeurmerk HKZ zorg en welzijn behaald. Deze is gekeurd door het Keurmerkinstituut.