Onze missie / visie

Groenzorg Norg wil dagbeleving bieden in een veilige, schone omgeving, waar deelnemers het naar hun zin hebben en graag terug komen.

Het doel van de zorgkwekers is de deelnemers op tijd laten komen, leren zelfstandig werkzaamheden uit te voeren en zich aan de huisregels te houden.

Het doel van de dagbeleving is de deelnemers een fijne dag te bezorgen, door hen activiteiten aan te bieden die ze graag willen doen. Vele van deze activiteiten helpen om de ziekte te vertragen, net als sport en beweging, wat we ook veel met de deelnemers doen en erg belangrijk vinden.

Ons unieke concept van deze vorm van dagbeleving, vooral de combinatie met sport en de verschillende soorten ziektes bij elkaar, wordt nog nergens in Nederland aangeboden.

Door alle veranderingen in de zorg, steeds ouder wordende mensen, meer mensen met psychische problemen, meer mensen met een lichamelijke/geestelijke beperking die geen goede dagbeleving kunnen vinden, wordt de vraag naar goede dagbeleving alleen maar groter. Dit betekent dat wij continue alert moeten zijn op ontwikkelingen in de markt en op tijd reageren naar partijen die belangrijk voor Groenzorg Norg zijn. Duidelijk voor ons is dat samenwerken met andere partijen van groot belang is voor onze deelnemers. In de wirwar van alle regeltjes raken deelnemers vaak het overzicht kwijt. Moet ik bij de gemeente of juist bij de overheid zijn? Wat heb ik nodig om goede zorg te krijgen? In overleg en samen met de deelnemer kijken we wat het beste bij hun past en waar ze moeten zijn om dit te regelen. Dit kan ook betekenen dat dagbeleving op een andere plaats wenselijk is.

Goed overleg en weten waar de deelnemer ook buiten de dagbeleving mee te maken heeft, kan de zorg van ons voor hen alleen maar versterken. En natuurlijk in gesprek gaan met de deelnemer over de wensen. Samen de dagbeleving zo passend mogelijk maken bij de wensen van de deelnemer is een vereiste.

Deskundig personeel gaat bij ons ook verder dan alleen dagbeleving verlenen. Een gesprekje, een telefoontje naar de begeleider omdat de deelnemer daar tegenop ziet, er is veel mogelijk. Het belangrijkste bij ons is dat de deelnemer voorop staat.

Voor ons gelden de termen:

Waar de zorg voor de mens voorop staat

en

Alles mag, niets moet