Heeft u of uw partner een CVA, niet aangeboren hersenletsel, de ziekte van Parkinson, MS of dementie en lijkt het u leuk om buitenshuis activiteiten te gaan doen? Of wilt u graag voor een dagje ‘ontzorgt’ worden?

Wellicht is de dagbesteding dan iets voor u.

Samen met verzorgenden, verzorgenden-IG, begeleiders en vrijwilligers geven wij Dagbesteding aan mensen met o.a. bovengenoemde ziektebeelden.

Er is van alles te doen, maar het motto blijft: ‘ALLES MAG EN NIKS MOET’.

Kom gerust een keer een kijkje nemen op de maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 15.30 uur in de huiskamer van bewegingscentrum Norg (Eenerstraat 52A, Norg). Voor een intake gesprek graag bellen of mailen  voor een afspraak.

De Dagbesteding Norg

De Dagbesteding Norg is een samenwerkingsverband met Bewegingscentrum Norg (Eenerstraat 52A, Norg).

Zij hebben de ruimte, wij de deelnemers. Een ideale combinatie om de perfecte dagbesteding te kunnen verlenen aan mensen met Parkinson, Alzheimer, mensen die een hersenbloeding hebben gehad, enz. enz. Deelnemers worden thuis opgehaald en rond 10.00 uur naar het Bewegingscentrum Norg gebracht.

Hier is een huiskamer waar de meeste activiteiten plaatsvinden.

Naast de diverse activiteiten wordt er om 12.00 uur een broodmaaltijd verzorgt. ’s Middags wordt men rond 16.00 uur weer  naar thuis gebracht.

Begeleiding
Er is altijd een verzorgende of verzorgende-IG aanwezig voor de medicijnen, toiletgang, enz. Daarnaast is er nog een activiteiten begeleider en minimaal één vrijwilliger aanwezig. Er zijn diverse hulpmiddelen aanwezig zoals sta-op stoelen, rollators rolstoelen enz. waar de deelnemers gebruik van kunnen maken. Mocht een deelnemer iets nodig hebben wat (nog) niet aanwezig is, dan kijken wij wat binnen onze mogelijkheden ligt om dit aan te schaffen. De dagbesteding Norg biedt vele activiteiten, zoals:

 

* diverse spelletjes doen * zwemmen
* krantje lezen * plantjes stekken
* kaarten * handwerken
* creatieve dingen maken * jeu de boules
* wandelen * fitness
* fietsen met de duo fiets * drummen
* fotocursus * keramieken
* schildercursus * manicure

 

Deelnemers kunnen ook met een fysiotherapeut oefenen in de fitnessruimte, om bv beter te lopen, rechtop leren zitten, een betere houding aan te nemen of wat verder voor hun ziekte van belang kan zijn.

Financiering
De financiering komt uit een PGB, Zorg In Natura, vanuit de WMO (via de gemeente) of wordt zelf betaald.

Mocht u als familielid niet weten of uw partner, vader of moeder in aanmerking komt voor PGB of Zorg In Natura en ook niet weten hoe u dit zou moeten regelen, dan helpen wij u graag.

Wachttijden
Op dit moment hebben we nog een paar plaatsen vrij op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.
Mocht u het leuk vinden om nog wat te doen met uw handen, dan is er ook nog plaats op de kwekerij voor lichte tuinwerkzaamheden of houtbewerking.
Hier is ook meer dan genoeg ruimte om even te rusten of toch wat anders te doen. Hier zijn nog plaatsen beschikbaar op dinsdag t/m vrijdag

U bent natuurlijk altijd welkom om even een kijkje te nemen of een afspraak te maken voor een intakegesprek.