Heeft u of uw partner een CVA, niet aangeboren hersenletsel, de ziekte van Parkinson, MS of dementie en lijkt het u leuk om buitenshuis activiteiten te gaan doen? Of wilt u graag voor een dagje ‘ontzorgt’ worden?

Wellicht is de dagbeleving dan iets voor u.

Samen met bekwame begeleiders en vrijwilligers geven wij dagbeleving aan mensen met o.a. bovengenoemde ziektebeelden.

Er is van alles te doen, maar het motto blijft: ‘ALLES MAG NIKS MOET’.

Kom gerust een keer een kijkje nemen op de maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 15.30 uur op onze locatie aan de Eenerstraat 65. Voor een intake gesprek graag bellen of mailen  voor een afspraak.

de rode en blauwe huiskamer

Dit zijn 2 bijna identieke huiskamers, alleen is de ene blauw en de ander rood. In welke huiskamer een deelnemer wordt geplaatst hangt af van waar ruimte is. Rond 10.00 uur komt iedereen binnen en wordt er koffie gedronken. Daarna wordt er gestart met de activiteiten.

Rond 12.00 uur wordt er een broodmaaltijd aangeboden. Ook is het nuttigen van een warme maaltijd tegen een kleine vergoeding mogelijk. Na de maaltijd is er gelegenheid om te rusten in de rustruimtes die elke huiskamer heeft. In lekkere stoelen even languit liggen en een poosje slapen!

Met mooi weer kan er genoten worden op de terrassen van de huiskamers.

Zo rond 16.00 uur stappen de deelnemers weer in de bussen en worden ze weer naar huis gebracht.

Begeleiding
Bij Groenzorg Norg is er één begeleider voor maximaal 5 deelnemers aanwezig. Dit zijn verzorgenden of verzorgenden-IG en activiteitenbegeleiders. De verzorgenden en verzorgenden-IG zijn er voor toiletgang en medicatie. De verzorgenden IG blijven opgeleid voor risicovolle handelingen. Zo kunnen we een breed scala aan deelnemers dagbeleving bieden. Als extra zijn er regelmatig vrijwilligers aanwezig.

Ook zijn er diverse hulpmiddelen aanwezig zoals sta-op stoelen, rollators rolstoelen enz. waar de deelnemers gebruik van kunnen maken. Mocht een deelnemer iets nodig hebben wat (nog) niet aanwezig is, dan kijken wij wat binnen onze mogelijkheden ligt om dit aan te schaffen.

 

De dagbeleving biedt vele activiteiten, onder andere:

* diverse spelletjes doen   * zwemmen
* krantje lezen   * fietslabyrinth
* kaarten   * handwerken
* creatieve dingen maken   * jeu de boules
* wandelen   * fitness
* fietsen met de duo fiets   * drummen
* fotocursus   * biljarten
* schildercursus   * manicure

Mocht bovenstaande je niet aanspreken en je wilt liever in het groen werken of met houtbewerking bezig zijn, neem dan een kijkje op de pagina van de groene huiskamer.

Deelnemers kunnen ook met een fysiotherapeut oefenen op het beleefplein, om bijvoorbeeld beter te lopen, rechtop leren zitten, een betere houding aan te nemen of wat verder voor hun ziekte van belang kan zijn. Dit wordt gefinancierd vanuit de zorgverzekering.

Financiering
De financiering komt uit een PGB, vanuit de WMO (via de gemeente) of wordt privé betaald.

Mocht u als familielid niet weten of uw partner, vader of moeder in aanmerking komt voor PGB of WMO en weet u niet hoe u dit zou moeten regelen, dan helpen wij u graag.

Wachttijden
Op dit moment is er een wachtlijst.

U bent natuurlijk altijd welkom om even een kijkje te nemen of een afspraak te maken voor een intakegesprek.