Over ons

Alles mag en niets moet

Groenzorg Norg is door Gerard Meijering opgericht in 2007 na een paar jaar onder de vleugels van Groencentrum Norg te hebben geopereerd. Het hoveniersbedrijf was toen nog eigendom van Gerard Meijering en zodoende was er ruim gelegenheid om te kijken of er voldoende markt was voor een zorgkwekerij.

Groenzorg Norg was de eerste zorgkwekerij die zich aansloot bij de stichting zorgboerderijen Drenthe, inmiddels opgegaan in BEZINN (Boeren En Zorg In Noord Nederland). Zij behartigden de belangen voor vele in de 3 noordelijke provincies aangesloten en erkende zorgboerderijen. Tegenwoordig zijn er mogelijkheden om zelf contracten met gemeenten en instanties af te sluiten.

Na de verkoop in 2007 van het Hoveniersbedrijf is Groenzorg Norg een zelfstandig opererend bedrijf, die plaats bood: op de Zorgkwekerij aan mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of een psychische aandoening en bij De Dagbesteding Norg aan mensen met o.a. de ziekte Parkinson, Alzheimer, M.S. ,CVA, (niet) aangeboren hersenaandoening. De dagbesteding vond plaats in het bewegingscentrum in Norg, waar in een ruimte een huiskamer was ingericht waar mogelijkheden waren voor o.a. activiteiten, eten, slapen.

 

 

In november 2016 hebben wij contracten met 5 gemeenten en onderaannemer contracten met diverse zorginstellingen afgesloten. Op dat moment zijn we gestopt met BEZINN. Om toch de kwaliteit te waarborgen, hebben we gekozen om voor het kwaliteitskeurmerk HKZ kleine ondernemingen te gaan. In 2019 hebben we dit keurmerk gehaald, gecertificeerd door TüV Nederland.

Sinds januari 2018 is Groenzorg Norg een VOF geworden, Gerard en Grietje Meijering zijn vanaf dit moment samen eigenaar.

Per 1 augustus 2022 is het hele bedrijf verhuisd naar Eenerstraat 65, een voormailg autogarage. Hier is meer ruimte voor een groot aanbod in dagbeleving.

Op 28 maart 2023 hebben wij voor 3 jaar het kwaliteitskeurmerk HKZ zorg en welzijn behaald. Deze is gekeurd door het Keurmerkinstituut. Door de verhuizing van Groenzorg Norg naar Eenerstraat 65 is het aantal deelnemers gegroeid met als gevolg ook het aantal personeelsleden. Hierdoor was HKZ kleine ondernemingen niet meer van toepassing. Momenteel zijn er 13 begeleider, 1 zwembegeleider en 9 chauffeurs. Gemiddeld komen er ongeveer 100 deelnemers per week.

Waar wij voor staan

Onze missie

Groenzorg Norg wil dagbeleving bieden in een veilige, schone omgeving, waar deelnemers het naar hun zin hebben en graag terug komen.

Het doel van de zorgkwekers is de deelnemers op tijd laten komen, leren zelfstandig werkzaamheden uit te voeren en zich aan de huisregels te houden.

Het doel van de dagbeleving is de deelnemers een fijne dag te bezorgen, door hen activiteiten aan te bieden die ze graag willen doen. Vele van deze activiteiten helpen om de ziekte te vertragen, net als sport en beweging, wat we ook veel met de deelnemers doen en erg belangrijk vinden.

Ons unieke concept van deze vorm van dagbeleving, vooral de combinatie met sport en de verschillende soorten ziektes bij elkaar, wordt nog nergens in Nederland aangeboden.

Door alle veranderingen in de zorg, steeds ouder wordende mensen, meer mensen met psychische problemen, meer mensen met een lichamelijke/geestelijke beperking die geen goede dagbeleving kunnen vinden, wordt de vraag naar goede dagbeleving alleen maar groter. Dit betekent dat wij continue alert moeten zijn op ontwikkelingen in de markt en op tijd reageren naar partijen die belangrijk voor Groenzorg Norg zijn. Duidelijk voor ons is dat samenwerken met andere partijen van groot belang is voor onze deelnemers. In de wirwar van alle regeltjes raken deelnemers vaak het overzicht kwijt. Moet ik bij de gemeente of juist bij de overheid zijn? Wat heb ik nodig om goede zorg te krijgen? In overleg en samen met de deelnemer kijken we wat het beste bij hun past en waar ze moeten zijn om dit te regelen. Dit kan ook betekenen dat dagbeleving op een andere plaats wenselijk is.

Goed overleg en weten waar de deelnemer ook buiten de dagbeleving mee te maken heeft, kan de zorg van ons voor hen alleen maar versterken. En natuurlijk in gesprek gaan met de deelnemer over de wensen. Samen de dagbeleving zo passend mogelijk maken bij de wensen van de deelnemer is een vereiste.

Deskundig personeel gaat bij ons ook verder dan alleen dagbeleving verlenen. Een gesprekje, een telefoontje naar de begeleider omdat de deelnemer daar tegenop ziet, er is veel mogelijk. Het belangrijkste bij ons is dat de deelnemer voorop staat.

Voor ons gelden de termen:

Waar de zorg voor de mens voorop staat en alles mag, niets moet!