Rode en blauwe huiskamer

Als u of uw partner te maken heeft met een CVA, niet-aangeboren hersenletsel, de ziekte van Parkinson, MS of dementie en u interesse heeft in het deelnemen aan activiteiten buitenshuis, of als u gewoon een dagje zorgeloos wilt genieten, dan is onze dagbeleving wellicht iets voor u.

Samen met ervaren begeleiders en vrijwilligers bieden wij dagbeleving aan mensen met verschillende medische achtergronden, waaronder de genoemde aandoeningen.

Er is van alles te doen, maar ons motto blijft: ‘alles mag, niets moet’.

U bent van harte welkom om eens langs te komen op onze locatie aan de Eenerstraat 65, van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 15.30 uur. Voor een intakegesprek kunt u telefonisch contact opnemen of een e-mail sturen om een afspraak te maken.

We hebben twee huiskamers, de rode en de blauwe, die bijna identiek zijn behalve de kleur. De keuze van de huiskamer waar een deelnemer wordt geplaatst, hangt af van beschikbare ruimte. Rond 10.00 uur begint de dag met koffie, waarna we aan de activiteiten beginnen.

Om 12.00 uur wordt er een broodmaaltijd geserveerd, en voor een kleine vergoeding is het mogelijk om een warme maaltijd te krijgen. Na de maaltijd kunnen deelnemers ontspannen in de rustruimtes die elke huiskamer heeft, met comfortabele stoelen om even uit te rusten of een dutje te doen.

Bij mooi weer kunnen deelnemers genieten op de terrassen van de huiskamers. Rond 16.00 uur worden de deelnemers weer teruggebracht naar huis met onze bussen.

We doen het samenBegeleiding

Bij Groenzorg Norg is er één begeleider voor maximaal 5 deelnemers aanwezig. Dit zijn verzorgenden of verzorgenden-IG en activiteitenbegeleiders. De verzorgenden en verzorgenden-IG zijn er voor toiletgang en medicatie. De verzorgenden-IG blijven opgeleid voor risicovolle handelingen. Zo kunnen we een breed scala aan deelnemers dagbeleving bieden. Als extra zijn er regelmatig vrijwilligers aanwezig.

Ook zijn er diverse hulpmiddelen aanwezig zoals sta-op stoelen, rollators rolstoelen enz. waar de deelnemers gebruik van kunnen maken. Mocht een deelnemer iets nodig hebben wat (nog) niet aanwezig is, dan kijken wij wat binnen onze mogelijkheden ligt om dit aan te schaffen.

 

Financiering

De financiering komt uit een PGB, vanuit de WMO (via de gemeente) of wordt privé betaald.

Mocht u als familielid niet weten of uw partner, vader of moeder in aanmerking komt voor PGB of WMO en weet u niet hoe u dit zou moeten regelen, dan helpen wij u graag!

 

Wat biedt onze rode en blauwe huiskamer?

In onze gezellige rode en blauwe huiskamer is er van alles te doen. Onze dagbeleving biedt vele activiteiten zoals spelletjes spelen, zwemmen, een krantje lezen, kaarten en handwerken. Daarnaast doen we onder andere ook;

  • Jeu de Boule
  • Creatieve dingen maken
  • Wandelen
  • Fitness
  • Drummen
  • Fietsen met een duo-fiets
  • Fietslabyrinth
  • Biljarten

Daarnaast is het mogelijk verschillende cursussen te doen voor bijvoorbeeld schilderen en fotografie of een manicure te nemen.

Mocht bovenstaande je niet aanspreken en je wilt liever in het groen werken of met houtbewerking bezig zijn, neem dan een kijkje op de pagina van de groene huiskamer.

Deelnemers kunnen ook met een fysiotherapeut oefenen op het beleefplein, om bijvoorbeeld beter te lopen, rechtop leren zitten, een betere houding aan te nemen of wat verder voor hun ziekte van belang kan zijn. Dit wordt gefinancierd vanuit de zorgverzekering.

Heeft u vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier of bel Gerard Meijering op 06-55100987.