img-20160902-wa0004Heeft u CVA, niet aangeboren hersenletsel, de ziekte van Parkinson, MS of dementie en lijkt het u leuk om buitenshuis activiteiten te gaan doen?

Heeft uw partner CVA, niet aangeboren hersenletsel, de ziekte van Parkinson, MS of dementie? En wilt u graag voor een dagje ‘ontzorgt’ worden?

Wellicht is de dagbesteding dan iets voor u.

Samen met verpleegkundigen, begeleiders en vrijwilligers geven wij Dagbesteding aan mensen met bovengenoemde ziektebeelden.

Er is van alles te doen, maar het motto blijft: ‘ALLES MAG EN NIKS MOET’.

Kom gerust een keer een kijkje nemen op de maandag, dinsdag of donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur in de huiskamer van bewegingscentrum Norg.

De Dagbesteding Norg

De Dagbesteding Norg is een samenwerkingsverband met het Bewegingscentrum Norg.

Zij hebben de ruimte, wij de clienten. Een ideale combinatie om de perfecte dagbesteding te kunnen verlenen aan mensen met Parkinson, Alzheimer, mensen die een hersenbloeding hebben gehad, enz. enz. Cliënten worden thuis opgehaald en rond 10.00 uur naar het Bewegingscentrum Norg gebracht.

Hier is een huiskamer waar de meeste activiteiten plaatsvinden.

Naast de diverse activiteiten wordt er om 12.00 uur een broodmaaltijd verzorgt. ’s Middags wordt men rond 16.00 uur weer  naar thuis gebracht.

Begeleiding
Er is altijd een verpleegkundige aanwezig voor de medicijnen, toiletgang, enz. Daarnaast is er nog een activiteiten begeleider en minimaal één vrijwilliger aanwezig. Er zijn diverse hulpmiddelen aanwezig zoals sta-op stoelen, rollators rolstoelen enz. waar de cliënten gebruik van kunnen maken. Mocht een cliënt iets nodig hebben wat (nog) niet aanwezig is, dan kijken wij wat in onze mogelijkheden zijn om dit aan te schaffen. Activiteiten De dagbesteding Norg biedt vele activiteiten, zoals:

* diverse spelletjes doen * evt. zwemmen
* krantje lezen * plantjes stekken
* kaarten * handwerken
* creatieve dingen maken * jeu de boules
* wandelen * fitness
* fietsen met de duo fiets

De fitness wordt gedaan onder begeleiding van een fysiotherapeut. Deze fitness is bedoelt om de mensen te activeren en het  ziekte proces te vertragen. Onder begeleiding  van sportinstructeur, de als vrijwilliger aanwezig is, kan men met hem gaan Nordic Walking.

Beweging zonder verpleging
Cliënten die zichzelf nog goed kunnen redden, maar wel in een beginstadium van een bepaalde ziekte zitten, kunnen deelnemen aan ons vrijdag programma.

Voorbeeld van programma:
10.00 uur ontvangst met koffie of thee
10.30 uur warming up fitnes

Activiteit 1
11.00 uur groepsles
11.45 uur pauze
12.00 uur gezamenlijk een lunch

Activiteit 2
13.00 uur keuze uit wandelen, fietsen of mountain bike (bij slecht weer badminton, zwemmen o.i.d.)
14.30 uur koffie of thee

Activiteit 3
15.00 uur keuze uit boksen, badminton, zwemmen of spel circuit
16.00 uur einde van de dag

De activiteiten gaan door bij deelname vanaf 5 personen, alle activiteiten worden begeleid door een sportinstructeur.

Voorwaarde is een indicering van 2 dagdelen vanuit een PGB of zorg in natura of zelf betalen.

Financiering
De financiering komt uit een PGB, Zorg In Natura of wordt zelf betaald.

Mocht u als familielid niet weten of uw partner, vader of moeder in aanmerking komt voor PGB of Zorg In Natura en ook niet weten hoe u dit zou moeten regelen, dan helpen wij u graag.